Име: Марти
Възраст: 3 години
Местоживеене: гр.Пловдив
Порода или вид: Лъвска глава - албинос
Какво обича да прави: Обича да тича в кръг или от стая в стая. Също обича да му правим топка от вестник, която захапва и тича с нея в кръг или я носи да му я хвърляш. Много обича да го галят!
С какво обича да се храни: Има си специални гранули за гризачи и смесени храни с разни ядки и семена, но определено предпочита гранулите. Почитател на магданоз, моркови, но не и зеле, защото се подува от него. Яде марули, ябълки, краставичка. Странно е,че веднъж си докопа шоколадова бисквита и оттогава им е фен.
Друга любопитна информация: Никога не е гледан в клетка, но си има къща на терасата. Лятото рядко ходи там, защото му е топло и стои вътре на хладно, а зимата не излиза за дълго, освен да си свърши работата и веднага влиза вътре на топло. Ако иска да излезе, стои пред вратата, ако не го видиш, идва и те закача,за да му обърнеш внимание и да станеш да му отвориш. После си влиза сам, като бута вратата. Е, не си я затваря, но...Май ни е научил на пвоече неща, отколкото ние него. Сутрин като часовник буди за работа. Скача върху теб, дърпа завивки... или просто ги гризе. Обича да "чете" гланцирани списания. Изял е стотици за тия 3 години. Точи зъбки на дърво /обикновено стола и масата го отнасят/ и не му е интересно, ако дървото му е дадено, трябва да е нещо от забранените - т.е. мебели. Тази година и коледната елха не подмина, долните и клини са вече прегризани. Много обича кабели - на двд, на зарядни, на микрофони и главно на интернет. Познат е на всички техници, тъй като редовно спира нета.Майстор от класа. Мила животинка, която се нуждае от внимание, винаги когато се радва, обикаля в кръг около човек и се гали в крачолите и пантофите. Понякога и ги гризка :)